tisdag 29 september 2009

Rädda världen

Många av dagens människor söker mening med livet utöver ekonomisk vinning. Fler och fler har insett att det handlar om att hitta de bästa lösningarna genom att vända problemet till en möjlighet. Vi ser att vi lever i en global värld. Ett givet område är miljön. Ju mer miljömedvetna vi blir, desto lättare blir det att göra de rätta miljövalen och välja ett förhållningssätt till miljön som hjälper samhället att utvecklas globalt.

Världens uppvärming etc accelererar mycket snabbare än vad vi tidigare trott och läget är mer kritiskt. Vi måste vända utvecklingen medan vi kan.

Glädjande är att allt fler länder beslutat sig för, eller planerar, att bromsa t ex den globala uppvärmingen etc. I början av december träffas världens ledare i Köpenhamn för att delta i FN:s globala klimatmöte. Ambitionen är att mötet ska komma fram till konkreta åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser. Utsläppsminskningen kommer att få positiva effekter på klimatet och bidra till att bromsa den globala uppvärmingen. Globalisering är mycket viktig, vi behöver varandra och med globalt avtal kan vi hjälpas åt att minska utsläppen etc.

Jag tror att det går att göra nytta på olika sätt. Därför satsar jag på att göra aktiva miljöval etc.

Kanske har du en idé som går ut på att göra världen lite bättre?

Världen blir bättre om Vi själva blir så bra Vi kan.

Allt kan man ta ifrån människan
Utom en sak - den yttersta friheten
att välja förhållningssätt
till det som livet för med sig

Viktor Frankl, ur "Livet måste ha en mening"

Vad kan du göra för att förbättra världen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar